1
okt

Nieuwe vacature: gereedschapsmaker

Heb jij ruime ervaring met het samenbouwen en repareren van matrijzen? Kun je prima overweg met conventionele machines? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou.

Functieomschrijving

Hendrikx Matrijzen Groep is een geavanceerde gereedschapmakerij die gespecialiseerd is in het vervaardigen van matrijzen voor de kunststofindustrie. Als allround gereedschapmaker matrijzen ben je verantwoordelijk voor het samenbouwen en/of repareren van matrijzen en het uitvoeren van alle voorkomende bewerkingen op conventionele machines zoals frezen, slijpen etc. 

Wij zoeken

Onze ideale kandidaat heeft een ruime ervaring met het samenbouwen en repareren van matrijzen en ervaring met hot-runners. Wij zoeken iemand die zelfstandig en oplossingsgericht is en beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Het beheersen van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. 

Opleidingseisen

• Technische opleiding in de metaal
• Matrijzen voor kunststoffen A

Heb je interesse in deze uitdagende functie stuur dan je CV en motivatie naar info@hendrikx.info. Nog vragen? Stuur dan even een mailtje naar e.Huyding@Hendrikx.info

5
jun

HMG klaar voor het zware werk

Woensdag 4 juni was het dan zover; aan het einde van de dag hingen ze hoog in het dak van onze bedrijfshal: de nieuwe Demag bovenloopkranen. HMG is klaar voor het zware werk.

Met een draagvermogen tot 6,3 ton hoeven we niet in te zitten over de capaciteit van onze kranen. Met het nieuwe kraansysteem kunnen ondanks de zware last, producten in een hoog tempo nauwkeurig gepositioneerd worden. Een mooie efficiëntieslag voor HMG, waar we trots op zijn.

 

28
apr

HMG zoekt constructeur

Voor het constructiebureau op onze locatie in Oisterwijk zijn wij op zoek naar een ervaren constructeur. Heb jij interesse in deze uitdagende fulltime functie, reageer dan snel!

Functieomschrijving

Als constructeur heb je een centrale functie in ons bedrijf en ben je verantwoordelijk voor de constructie van onze kunststof spuitgietmatrijzen. In samenwerking met de klant en de afdeling verkoop construeer je vanuit een idee/product de matrijzen. Met je kennis en kunde ben je een spil in het bedrijf voor zowel verkoop als productie. Een zeer uitdagende functie met raakvlakken in alle disciplines. Producten lopen uiteen in o.a. Consumenten, Industrieel en Automotive.

Taken

• Constructie van spuitgietmatrijzen tegen de juiste voorwaarden en standaarden
• Controle van je matrijs-/onderdelentekeningen
• Constructie aanpassing (wijzigingen) van matrijzen

Verantwoordelijkheden/Resultaten

• Constructie op 3D en 2D niveau
• Lean ontwerpen - aanmaak en productie gerelateerd
• Archivering van de documentatie volgens procedé
• Controle van eigen werk - First Time Right

Benodigde persoonlijke eigenschappen/competenties

• Technische inzicht in constructies en metaalbewerkingen
• Nauwkeurig en gestructureerd werken
• Kennis van het spuitgietproces is een pre

Opleidingseisen

• Technische opleiding Werktuigbouwkunde
• Matrijzen A

Vereiste werkervaring

>3 jaar technische ervaring
>3 jaar spuitgietmatrijs constructie ervaring

Heb je interesse in deze uitdagende functie stuur dan je CV en motivatie naar info@hendrikx.info. Nog vragen? Stuur dan even een mailtje naar e.Huyding@Hendrikx.info

 

 

28
apr

GOED wonen Oisterwijk

In haar betrokkenheid bij lokale initiatieven heeft HMG onlangs financiële steun toegezegd aan het nieuwbouwproject GOED wonen Oisterwijk. Een project voor begeleid wonen voor kinderen met een beperking.

GOED staat voor Gezamenlijk Onder Een Dak. Negentien jongeren met een beperking zullen in juni de sleutel krijgen van hun nieuwe appartement aan het Cia van Boorthof in Oisterwijk. Maar voor het zover is moeten de drie gemeenschappelijke ruimtes in het complex eerst ingericht worden.
En daar komt heel wat bij kijken. Uiteraard een te zware belasting op de portemonnee van de betrokken ouders. HMG gaf een financiële bijdrage.

 

28
jan

Dribbelkoning door HMG

Voor alle kinderen die van een hockeycarrière dromen en later de nieuwe Floris Jan of Fatima willen worden, heeft Sportivation in samenwerking met HMG de Dribble Gripp ontwikkeld.

De Dribble Gripp is een handig hulpmiddel bij het oefenen van de indian dribble, waarbij het de kunst is om je hockeystick losjes in je rechterhand te laten draaien. De grip van duurzaam kunststof is speciaal ontwikkeld voor de Fantastick, de kinder-hockeystick geproduceerd door Sportivation. Jonge hockeyers die later een dribbelkoning willen worden doen er goed aan eens een kijkje te nemen op:

http://www.fantastick-hockey.nl/index-php/over-hockey/

 

 

16
jan

HMG in het groen

HMG draagt graag haar steentje bij in projecten die de natuur stimuleren, niet alleen wanneer het een order betreft zoals de Groasis Waterboxx, ook charitatieve initiatieven kunnen rekenen op een warm hart van HMG.

De stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren (LNMH) heeft onlangs een Biodiversiteitsheg ontwikkeld in haar gemeente. De heg is een kunstmatig aangelegde broedplaats voor vogels, insecten en andere kleine dieren. Het idee is dat na het plaatsen van de heg de natuur zelf haar gang gaat in het creëren van een ecologisch systeem. Naast HMG hebben enkele grote partijen zoals de Rabobank en de Nationale Postcodeloterij haar bijdrage verleend. 

8
jan

HMG staat op de ESEF

ESEF is de grootste en belangrijkste vakbeurs in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. HMG zal er dit jaar ook zijn.

De tweejaarlijkse vakbeurs zal worden gehouden in de Jaarbeurs in Utecht van 11 tot en met 14 maart, De stand van HMG heeft al een mooie plek: hal 3, standnummer 03.B080. De toegang is voor geïnteresseerden geheel gratis. Het enige wat je er voor moet doen is jezelf even inschrijven op de site van ESEF. Dit kan ook met onderstaande link:

www.esef.nl/nl-NL/Bezoeker/Gratis-toegang.aspx

 

 

 

 

 

 

8
jan

Groasis gaat door

Met o.a. een Facebookpagina genaamd 'Green Musketeer' blijft Pieter Hoff bedenker van de Groasis Waterboxx ook in 2014 aandacht vragen voor de herbeplanting van droge gebieden.

Niet alleen de Facebookpagina maar ook het boek The Treesolution dat over de CO2 vervuiling gaat, zijn wapenfeiten van Groasis in de strijd voor behoud en herstel van de natuur. De Groasis Waterboxx is een innovatie die alweer uit 2010 stamt. HMG heeft mede in dit project geparticipeerd door de vervaardiging van de matrijzen voor haar rekening te nemen.

De eerste hoofdstukken van The Treesolution zijn gratis te downloaden op:  www.thetreesolution.com
Voor de Facebookpagina van Green Musketeer ga naar  www.facebook.com/thegreenmusketeer

 

 

12
jun

Aandacht voor ALS

Als de ontwikkeling van ons bedrijf aandacht verdient, waarom dan niet de behandeling voor een ongeneeslijke ziekte als ALS? Daar bestaat geen uitleg voor, zo dachten ook wij.

Dus besloot HMG een donatie te geven aan het project 'Kilometervreters'. Ruud van der Meijden en Roel Welten gaan proberen 500 KM in 24 uur af te leggen op de fiets. Zij hopen met dit initiatief € 5000,- in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS.

ALS is een zenuwaandoening die het functioneren van de spieren aantast. De aandoening belemmert dat signalen vanuit de hersenen bij de spieren aankomen. In het laatste stadium vallen ook de ademhalingsspieren uit. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is 3 jaar.

Wil jij ook doneren? Ga naar http://www.kilometervreters.net/doneer-nu/ 

 

 

22
apr

Sponsoring wielerploeg

Aan de start van de tourversie van Neerlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race, stond vorig weekend de HMG wielerploeg in een nieuw jasje. 

De professioneel ogende tenu's deden vermoeden dat de wielerklassieker voor profrenners verreden werd. Niets was echter minder waar. Complimenten voor de gehele ploeg die met gepaste trots het HMG logo droegen.