Over ons

De Hendrikx matrijzen groep is een industriële onderneming die zich al meer dan 25 jaar toelegt  in de ontwikkeling, productie, onderhoud en verkoop van matrijzen. 

In de eerste jaren na de oprichting in 1987, door Henri Hendrikx, heeft Hendrikx matrijzen zich ontwikkeld als een betrouwbare matrijzenbouwer. De laatste 15 jaar is de matrijzenmarkt van landelijk/ regionaal veranderd in een wereldmarkt. Door op de juiste manier en op het juiste moment te anticiperen op deze veranderende markt heeft Hendrikx matrijzen zich een stevige positie in deze markt toegeëigend.

De veranderende markt zorgt ervoor dat wij ons continue moeten aanpassen om aan de vraag van de klant te kunnen blijven voldoen. Hierdoor is de organisatie, werkmethodiek en het productassortiment in de jaren veel veranderd.

Van een jobber zijn we gegroeid naar de rol van meedenkende partner in de keten van productontwikkeling tot onderhoud en service. Dit heeft ertoe geleid dat we nu 3 divisies hebben binnen onze groep:

  • Nieuwbouw matrijzen en protobouw (HMP)
  • Import matrijzen (HMI)
  • Onderhoud, reparatie en wijziging matrijzen (HMS)

 

Door deze opdeling staat onze klant altijd centraal en kunnen we de klant optimaal bedienen. Op deze manier waarborgen we het maximale rendement en de hoge servicegraad uit de samenwerking.

De Hendrikx Groep heeft een platte organisatiestructuur met korte communicatielijnen.  Er heerst een no-nonsense cultuur, waarin een informele, persoonlijke en open communicatie de boventoon voert. De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door het gemeenschappelijk belang.

Dit unieke concept van onze bedrijven heeft een sterk team opgeleverd dat continuïteit en flexibiliteit weet te garanderen.

Kijkende naar het proces van matrijzen maken en de continu veranderende markt hebben we een concept waarin we de klant  kunnen voorzien in de beste oplossingen, instappend vanuit een idee tot en met de begeleiding naar productie.