Wie zijn wij?


Voor elke vraag een passend antwoord

Hendrikx Matrijzen is al ruim 30 jaar een partner in het maken van matrijzen op maat. Gedurende al die jaren hebben we succesvolle, langdurige relaties opgebouwd met kleine en grote bedrijven. Door vele ervaringen uit het verleden is er een visie ontstaan, waarmee we het proces van matrijzen maken weten te structureren.

Het maken van matrijzen benaderen wij vanuit meerdere invalshoeken. Naast matrijzenbouw onderscheiden we ons door de kennis op meerdere disciplines. Productontwikkeling, protobouw en proefspuiten geven ons de mogelijkheid de betrokkenheid bij het project enorm te verhogen. Het voordeel als klant is dat u samen met ons een compleet ontwikkeltraject aan kunt gaan.

Door de brede ervaring in het vervaardigen van matrijzen worden projecten verzorgt voor kunststof, rubber en aluminiumproducten in grote en kleine series. Door de fabricage van enkelvoudige proefmatrijzen tot meervoudige zeer complexe matrijzen hebben we voor elke vraag een passend antwoord.


Productontwikkeling en protobouw

Vanuit onze matrijstechnische expertise kunnen wij in deze fase kenbaar maken waar de mogelijkheden en beperkingen liggen in de uitvoering van het te ontwikkelen product. Tevens beschikken wij over de kunde om u productideeën vanuit technisch oogpunt uit te ontwikkelen naar een goed spuitgietproduct. 

Door in een vroeg stadium een proefmatrijs te maken kan het product perfect worden beoordeeld op uiterlijk en functionaliteit. Proefmatrijzen worden lowcost in een korte doorlooptijd gerealiseerd en vervolgens in eigenhuis gespoten in ieder wensbaar kunststof.


De nieuwste 3D CAD technologieën

Met de nieuwste 3D CAD technologieën wordt elk matrijs klantspecifiek geconstrueerd. In onze tekenkamer wordt non stop gewerkt aan een diversiteit van matrijzen.
Startend met de eisen van de klant en onze eigen standaard wordt vanuit een eerste opzet bepaald of deze voldoet aan alle specifieke eisen. De klant wordt in deze fase continu betrokken bij de ontwikkeling van zijn matrijs: Er wordt een constructie gerealiseerd die kwalitatief voldoet aan de wensen/eisen van de klant.
Na goedkeur van de matrijsconstructie zal de constructeur modellen en tekeningen gereed maken voor fabricage.


Beter, sneller en innovatiever

Met de beschikking over een uiterst modern machinepark en ver doorgevoerde automatisering worden de matrijzen zo efficiënt mogelijk vervaardigd.
Onze afdelingen zoeken continue de uitdaging om beter, sneller en innovatiever te werken. Een investering ten behoeve van deze doelstelling is daarin geen belemmering. We hebben een team van vakspecialisten die garant staan voor het behalen van de gewenste kwaliteit.

Met alle bewerkingen in huis en de juiste mentaliteit zijn we in staat snel te reageren op de vragen en wensen van onze klant.


Hoge kwaliteit door interne testruimte

Onze range van spuitgietmachines zorgt ervoor dat we onze matrijzen kunnen testen voordat ze naar de klant gaan. Met deze expertise kunnen we de klant voorzien van een goed werkende matrijs, waarmee hij direct in productie kan.
Hoge proefspuitkosten, onderbrekingen van producties  en onvoorziene transportkosten zijn hierdoor niet nodig.  

De ervaringen van het spuitgieten binnen Hendrikx Matrijzen worden continu teruggekoppeld in het proces van nieuwe matrijzen.  Deze ervaringen geven ons de mogelijkheid om in vroeg stadium een adviserend en meedenkend partner te zijn voor de klant. Met als doel op een efficiënte wijze een kwaliteitsproduct te realiseren.


De klant centraal

Hendrikx Matrijzen is zo opgebouwd om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Met een uitgebreid ERP pakket worden projecten beheerst en in goede banen geleidt. Met deze informatie wordt ook de klant zo veel mogelijk betrokken in de voortgang van zijn matrijs.

Hendrikx Matrijzen wil zich graag in vroeg stadium betrekken bij een project. Om samen met de klant het project te realiseren.
Het uitgangspunt is dat een goed ontwerp moet leiden naar beheersing van de productiekosten. Door in eigen huis te ontwikkelen, de matrijs te maken en te testen zijn we in staat samen met de klant het traject vanaf productdesign tot en met productie te managen.